Tällä ohjeella tein äidilleni synttärikakun, nam!
Pohja:
15 Digestive-keksiä
75g sulatettua voita
Täyte
5 liivatelehteä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl mehua
Päälle:
1 litra mansikoita
2 dl mehua
1 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vaniljakastiketta. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne mehuun miedolla lämmöllä. Sekoita liivatesoes juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Ota kakku jääkaapista. Puolita mansikat ja levitä juustokakun pinnalle. Kaada hyytelöliemi marjojen päälle. Anna kakun hyytyä uudestaan jääkaapissa n. 3-4 tuntia.
Kiitos kakusta Mimmi <3 Mahdottoman hyvä, raikas kesäinen kakku!
VastaaPoistaOn niin ihanan ja herkullisen näkööstä...joskus teet mumman työnäki tuollaasen....jooko?
VastaaPoista