tiistai 4. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka

Muruseos:
250g voita
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vanilijasokeria

Pohjataikina:
2dl jukurttia
1 kananmuna

Täyte:
5-6 isoa raparperiä (paloiteltuna)
200g maustamatonta viiliä
250g maitorahkaa
2dl sokeria
3tl vanilijasokeria

fariinisokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen jukurtti ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.
Ripottele raparperien päälle fariinisokeria.
Sekoita lopun täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperipalojen päälle.
Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa n. 60 min.




2 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä ja varmasti maukata!!
    Luruutesta päälle:)

    ...mummalla muuten uunis puutarhamarjapiirakka:)
    Ollaan me vaan aika kovia leipomaan...

    VastaaPoista
  2. Tää on ihan silleen jetsulleen maailman parasta piirakkaa!!!

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi!