tiistai 15. lokakuuta 2013

Porkkanapiirakka

Herätetääs tämäkin blogi taas eloon, nyt kun on syysloma :) Tätä porkkanapiirakkaa tein ensimmäisen kerran koulussa köksän tunnilla. Kotona kun tein, niin tästä taidettiin tykätä niin kovasti että teen kyllä toisenkin kerran.

3 munaa
2 dl sokeria
150g sulaa margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
3-4 dl (2-3 porkkanaa) hienoa porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa

Kuorrutus:
100g pehmeää tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria

Pinnalle:
manteli- tai pähkinärouhetta tai strösseleitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva taikinaan. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää raastetut porkkanat ja ananasmurska taikinaan.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto. Lisää juustoon rahka, tomusokeri ja vaniliinisokeri. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Halutessasi voit ripotella päälle strösseleitä tai manteli- tai pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!